dimarts, 15 de març del 2016

Drive i dòpings

Últimament el món del tennis s'ha vist tacat per la xacra del dopatge. Primer va ser Maria Sharapova que en una roda de premsa va anunciar que en el passat Open d'Austràlia li van detectar meldonium, una substància prohibida aquest any per les autoritats antidopatge.
La tennista que va convocar una roda de premsa va dir que desconeixia que aquesta substància estava prohibida, justament des del 2016. I que se'l pren com a recomenació mèdica per evitar la diabetis, malaltia que pateixen alguns membres de la seva família.
Digueu-me ingenu, però aquí els antidòping s'han passat. Em crec la tennista. Primer perquè és ella que ho fa públic, quan tothom es pensava que anunciaria que plegava. Segon, perquè si és per recomenació mèdica, en teoria les autoritats antidopatge ho haurien de saber pels molts controls que passen els esportistes. De fet, Sharapova ha admès que s'ha dopat. I això l'honora. Lance Armstrong va callar molts anys. Però no sé si en realitat és dòping. Si és recomenació mèdica, l'error, si n'hi ha, és el de Sharapova per no avisar d'aquesta circumstància als antidòping. Però ja fa anys, diu, que es tracta. El tema és molt enravessat. Suposo que si se l'hauria de sancionar. Però alerta ambla barra de medir, perquè el que ha fet Sharapova, poca gent ho fa: confessar-ho. Ara, les conseqüències són les mateixes: crítiques i els patrocinadors marxant en massa.
I de Sharapova a Rafael Nadal. El manacorí ha tornat a ser blanc de les crítiques del poble francès que l'acusen de dopar-se. I no ho fa el públic o els mitjans de comunicació de França. Michel Bachelot, exministra del govern de i ara tertuliana en un programa polític de la tele francesa, va acusar al tennista de dopar-se.
La resposta dels Nadal és contundent. Rafa, l'afectat diu que denunciarà a Bachelot i a qui a posteriori digui el mateix d'ell: que es dopa. Toni, el tiet, va dir-li a Bachelot, en una entrevista al Versió Rac1 del Clapés, Imbècil. Clar i català.
Nadal, és el blanc de les crítiques frnaceses, mancades d'una figura mundial campiona que representi el país al món, en matèria esportiva. Com al seu dia eren Gasol, o el Barça de Leo Messi. Res de nou.
Només que, aquest cop, amb les clàssiques acusacions de Nadal s'hi suma, el confés cas de Sharapova.
Un consell a tots. Si sabeu que algú es dopa, demostreu-ho. Parlar per parlar, jo també ho sé fer
Drive i doping. Passing shot amb pastilles i transfusions inclosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada